Soleus?

De Soleus (spreek uit "solééus") is één van de spieren van het menselijk lichaam en bevindt zich in het been. Wanneer deze spier gezond is, staat men stevig met de benen op de grond. Maar ook het woord SOL komt voor in Soleus en dat betekent zon. De zon is het teken van warmte en van een nieuw begin.

U bent hier: Home » Behandelingen » Medical Cure Taping

Medical Cure Taping

Het tape dat wordt gebruikt voor Medical taping (MTC) komt oorspronkelijk uit Japan. Inmiddels wordt het, dankzij de verbazingwekkende resultaten, ook in Nederland gebruikt door fysiotherapeuten, oedeemtherapeuten en sportmasseurs. Het tape stimuleert de spierfuncties en de bloedsomloop.

Bij welke klachten kan MTC toegepast worden?

  • R.S.I.
  • Rug en schouderklachten
  • Corrigeren van lichaamshouding
  • Ontstekingen
  • Vermindering van lymfoedeem
  • Vermindering van pijnklacht

Behandeling

Meestal als iemand bij mij komt met een bepaalde klacht, behandel ik dat manueel. Hierdoor heb ik een goed beeld wat er aan de hand kan zijn. Pas daarna ga ik over op het zetten van deze tape, als extra behandeling voor de rest van de week. De doorbloeding blijft dan optimaal wat een sneller herstel geeft.

Met de tape kunt u gewoon functioneren, het is watervast en kan enkele dagen blijven zitten.

Best practise

Een meisje met suikerziekte dat erg veel vocht in haar benen vast hield, kreeg een tape onder haar voeten geplakt. Hierdoor werd de doorbloeding van haar benen zoveel beter dat het vocht weg kon. Nadat ze zelf geleerd had hoe de tape geplaatst moet worden, kocht ze zelf de tape en kon ze haar klachten zelf verlichten.

http://www.fysiotape.nl