Soleus?

De Soleus (spreek uit "solééus") is één van de spieren van het menselijk lichaam en bevindt zich in het been. Wanneer deze spier gezond is, staat men stevig met de benen op de grond. Maar ook het woord SOL komt voor in Soleus en dat betekent zon. De zon is het teken van warmte en van een nieuw begin.

U bent hier: Home » Behandelingen » Sportmassage

Sportmassage

We horen het vaak genoeg, sporten is gezond en ontspannend. Maar (onbegeleid) sporten kan ook klachten veroorzaken. Deze klachten ontstaan dan vaak omdat men te weinig van zijn/haar lichaam weet en daardoor niet genoeg naar het lichaam luistert. Spierpijn en vermoeidheid zijn vaak voorlopers van blessures. Het goed ontspannen maken van de spieren na het sporten betekent dat u de volgende dag geen klachten heeft. Zo voorkomt u erger.

Bekende sportklachten kunnen zijn:

  • Spierpijn
  • Vermoeidheid in je spieren
  • Een blessure
  • Stress
  • Hoofdpijn

Hoe kun je dit voorkomen / Wat kun je eraan doen?

De sportmasseur kan u adviseren, begeleiden en behandelen. Zo kunnen klachten of het heviger worden van bestaande klachten voorkomen worden. Advies op het gebied van gezondheid, voeding, kleding en hygi´┐Żne hoort hier ook bij.

Werkt een sportmasseur alleen voor sporters?

Gelukkig niet. Ook staat een sportmasseur niet alleen maar langs de lijn bij wedstrijden. Veel mensen, sporters en niet sporters, hebben spierklachten. Heel vaak worden deze klachten veroorzaakt door stress. Aan de hand van een individueel behandelplan kunnen we samen bekijken of een combinatie van sportmassage en oefeningen uw klachten kunnen verminderen of verdwijnen. Dit behandelplan wordt afgestemd op uw klachten en de reden van het ontstaan van de klachten.

De behandeling

Een massagebehandeling bestaat uit verschillende technieken ter verbetering van de doorbloeding, waardoor herstel en de conditie sneller verbeteren. Om te kijken waar de knelpunten zitten worden er kracht- en lenigheids testen gedaan. Deze testen wijzen dan uit hoe een blessure kan worden voorkomen. Het aanleggen van professionele tapes en bandages heeft bij menig sporter geen uitval van training of wedstrijd opgeleverd.

Best practise

Drie jaar ben ik verzorgster geweest van het eerste team bij volleybal vereniging Flash Nieuwleusen. Veel blessures heb ik daar onder handen gehad, zowel acuut als blessures die er al langer waren. Door snel in te grijpen ben je minder lang uit de running, waardoor er sneller weer gespeeld en getraind kon worden. Zo is complete rust nooit goed, dus er zijn altijd oefeningen te vinden die je in de tijd dat je niet kunt trainen, wel kunt doen. Op deze manier blijf je toch actief en is het herstel sneller.