Soleus?

De Soleus (spreek uit "solééus") is één van de spieren van het menselijk lichaam en bevindt zich in het been. Wanneer deze spier gezond is, staat men stevig met de benen op de grond. Maar ook het woord SOL komt voor in Soleus en dat betekent zon. De zon is het teken van warmte en van een nieuw begin.

U bent hier: Home » Behandelingen » Triggerpoint

Triggerpoint therapie

Veel van alledaagse pijnklachten worden veroorzaakt door myofasciale triggerpoints (kleine spierknopen) in overbelaste of geblesseerde spieren. De moeilijkheid met triggerpoints is dat ze een afgeleide pijn veroorzaken; m.a.w. de pijn doet zich op een andere plek voor dan waar de triggerpoint zit.

Triggerpoints kunnen veroorzaakt worden door: stress, overbelasting, verwondingen, alcohol, etcetera.

Symptomen, die door triggerpoints worden veroorzaakt, doen zich voor in voorspelbare patronen. Als therapeut kan ik deze signaleren, weet ik waar ik moet zoeken en kan ik ze vervolgens met een behandeling laten verdwijnen.

Bij welke klachten kan triggerpoint therapie worden toegepast?

  • Pijn in gewrichten, zoals schouder, pols, heup, knie enkel
  • Duizeligheid
  • Oorpijn
  • Gevoelloosheid in handen en voeten
  • Bij bepaalde ziektebeelden

Behandeling

Bij triggerpoint therapie geef ik druk op die verkrampte plekjes in de spieren, deze gaan dan ontspannen, waardoor pijn kan worden verlicht en verzwakte lichaamsdelen weer kunnen verbeteren.

Dry Needling

Ook werk ik bij triggerpoint therapie met dry needling. Door met een dunne naald de spier aan te prikken worden de triggerpoints gedeactiveerd, met als resultaat een ontspannen spier.

Best practice

Iemand met het carpale tunnelsyndroom ben ik gaan behandelen met triggerpoint therapie. De specialistisch arts op dit gebied heeft als remedie twee keuzes: opereren, of er mee leren leven. Ondanks de rust die mijn cliënt al een tijd op voorschrift van haar specialist nam, ondervond zij geen pijnvermindering. We zijn begonnen met een behandeling. Ik heb niet alleen de pols, maar het hele gebied van rug, schouder, hals, borstbeenspieren en de arm behandeld. Voor ons beiden was merkbaar dat de beknelling van de pols werd veroorzaakt door een slechte aanvoer vanuit de rug en de voorkant. De triggerpoints verdwijnen en mijn cliënt ervaart veel minder pijn.

Links

Meer informatie over triggerpoint vindt u op: http://www.prevenzis.nl/