Soleus?

De Soleus (spreek uit "solééus") is één van de spieren van het menselijk lichaam en bevindt zich in het been. Wanneer deze spier gezond is, staat men stevig met de benen op de grond. Maar ook het woord SOL komt voor in Soleus en dat betekent zon. De zon is het teken van warmte en van een nieuw begin.

U bent hier: Home » Visie

Visie

De definitie van gezondheid is: lichaam, geest en sociale omgeving zijn met elkaar in evenwicht. Uit ervaring weet ik dat verstoring van één van deze drie de andere twee ook in disbalans brengt. Mijn christelijke levensvisie doet mij verwonderd staan over hoe mooi het menselijk lichaam door God is geschapen. Dit maakt dat ik het menselijk lichaam zo boeiend vind om mee te werken. Vaak hebben mensen gerichte klachten, maar door naar het hele lichaam te kijken in plaats van een plaatselijke aanpak, kunnen klachten vaak duurzaam verholpen en voorkomen worden.

Naast de beheersing van de techniek is voor een succesvolle behandeling aandacht en verzorging van groot belang. Om de behandeling te bepalen die bij u en uw klacht(en) past, is een goede anamnese belangrijk. Een anamnese is datgene wat u zelf over de voorgeschiedenis van uw klacht(en) kunt vertellen. Ik vind het belangrijk om hier veel aandacht aan te besteden.

Om dit voldoende tot uiting te laten komen, heb ik ervoor gekozen om mijn vak uit te oefenen in mijn eigen praktijk aan huis. Dit biedt mij de gelegenheid om de tijd te nemen voor een uitgebreid gesprek waarin persoonlijke aandacht voorop staat.